فن بیان و جایگاه اجتماعی

فن بیان قابلیت و توانمندی استفاده به جا از کلمات و واژه ها توأم با لحن جذاب و زبان بدن است. فن بیان یکی از مهارت های ارتباطی افراد می باشد. انسان ها به واسطه اجتماعی بودن با یکدیگر در ارتباط هستند. جذابیت همیشه مطلوب انسان ها بوده و توجه مخاطبین را به خود جلب می کند. برخورداری از فن بیان یکی از جلوه های جذابیت است. امروزه افراد حتی با تخصص های علمی مختلف نیازمند جذب مخاطبین خود هستند لذا برای این کار برخورداری از فن بیان و مهارت ارتباطی مناسب بسیار حائز اهمیت است. تنها سخنرانان، اساتید دانشگاه و معلمان، ضرورت برخورداری از مهارت و فن بیان را ندارند بلکه همه افراد جامعه نیازمند برخورداری از این قابلیت هستند. به این علت امروزه کارگاه های آموزش سخنرانی و فن بیان، از اسقبال خوبی بین افراد جامعه برخوردار است.
زمان مطالعه : 5 دقیقه
برخورداری از فن بیان می تواند تاثیرات شگفتی را در مخاطبین ایجاد نماید، به طوری که انتخاب آن ها را تحت تاثیر قرار داده و یا در موقعیت هایی آن ها را مقاعد کند. فن بیان حتی می تواند در اعتقادات افراد و باور های آن ها تاثیر گذار باشد. فن بیان هنر تاثیر گذاری در مخاطبین به منظور تحقق اهداف گوینده است. فن بیان ترکیبی از مهارت های ذاتی و اکتسابی، اطلاعات عمومی و تخصصی، دانش استفاده از واژه های مناسب، زبان بدن و جلب توجه مخاطبین است. افرادی که از فن بیان مناسبی برخوردارند به راحتی می توانند در جامعه توجه دیگران را به خود جلب کرده، از منافع خود و گروهی که در آن قرار دارند دفاع نمایند و به واسطه مقبولیت عمومی، گزینه ای مناسب برای قرار گرفتن در یک جایگاه اجتماعی خاص باشند. در این مقاله از سایت مدرسه عالی ارتباطات آریامن به بیان برخی از اصول فن بیان و تاثیرات آن در جایگاه اجتماعی می پردازیم جهت شرکت در کلاس های آموزش فن بیان رشت با ما در ارتباط باشید
داشتن اطلاعات کافی
احاطه داشتن بر موضوعی که سخنران در مورد آن صحبت می کند از موارد بسیار مهم در تاثیر گذاری بر مخاطبین و جلب نظر آنان است. در مواقعی سخنران باید از قوانین و مقررات و یا شیوه های انجام امور آگاهی لازم را داشته و بتواند به موقع به بیان آنها بپردازد.
اعتماد به نفس
بسیاری از افراد، اطلاعات و دانش خوبی از یک موضوع دارند اما به دلیل عدم اعتماد به نفس و برخوردار نبودن از فن بیان قادر به ارائه دانش خود نیستند. یکی از ویژگی های افرادی که از فن بیان خوبی برخوردارند، اعتماد به نفس کافی می باشد.
زبان بدن

وضعیت بدنی مناسب در موقعیت های مختلف اعم از ایستاده یا نشسته و ارتباط بصری می تواند در تثبیت توجه مخاطب تاثیر بسزایی داشته باشد.
همچنین بخوانید : فن بیان در فروشندگی
لحن صدا
صدا باید برای کلیه شنوندگان رسا باشد و بیان کلمات باید با سرعت مناسبی همراه باشد. کلمات باید به صورت واضح ادا شوند. استفاده از لحن و میزان صدای یکنواخت در سخنرانی باعث قطع ارتباط و توجه مخاطبین می شود. لازم است طی سخنرانی تغییر لحن داده و در موقعیت های مختلف، میزان و قدرت صدا کم و زیاد شود. سخنران نباید به صورت یکنواخت با صدای بلند یا آرام صحبت کند.
مدیریت زمان
توجه به زمان ارائه مطالب در مهارت سخنوری بسیار مهم است و باید سخنران بر اساس مدت زمانی که در اختیار دارد بتواند اهمیت مطالب را بیان نماید.
جمع بندی
از آن جایی که قسمت اعظم ارتباط انسان ها با یکدیگر، ارتباط کلامی است و مفاهیم، احساسات و نظرات از طریق کلام منتقل می شود، بنابراین برخورداری از فن بیان برای همه ی انسان ها یک ضرورت و به نوعی یک توانمندی و قابلیت به شمار می رود. فن بیان یک مهارت، مزیت و به نوعی قدرت برای افراد محسوب می شود. افرادی که بتوانند با بیانی شیوا و دلنشین، مفاهیم را به درستی منتقل کرده و برای اجتماع خود احقاق حق نموده و منفعتی را جذب و کسب نمایند، طبیعتاً مورد احترام جامعه بوده و در موقعیت های مقتضی شأن و جایگاه نمایندگی آحاد اجتماع را بدست می آورند. افرادی که دارای مهارت سخنوری می باشند در اجتماعی که در آن به سر می برند، از یک وجاهت و مقبولیتی برخوردارند و مورد توجه قرار می گیرند. در بین افراد مختلفی که از سطح دانش تقریبا برابری برخوردارند، آن دسته از افرادی که از فن بیان بهتری بهره مند هستند و قابلیت اقناع عمومی و جلب نظر اجتماع را دارند، گزینه های اصلح تری جهت قرار گرفتن در یک مقام یا جایگاه می باشند. بنابراین فن بیان و مهارت ارتباطی می تواند عامل تعیین کننده ای جهت انتخاب افراد به عنوان نماینده یک گروه یا انتصاب به یک پست یا جایگاه اجتماعی باشد. سایت مدرسه عالی ارتباطات آریامن با برگزاری دوره های مختلف آموزش فن بیان رشت و سخنوری، مرجع مفیدی برای سخنرانان، مشاوران و مربیان می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید