منشور برقراری ارتباط

برقراری ارتباط؛ همان طور که همگی در کتاب های درسی،رمان ها و کتاب های علمی مطالعه کرده ایم می توانیم به درستی و صراحت معنا و مفهوم این کلمه و جمله ذیل را درک کنیم. انسان یک موجود اجتماعی است؛ در زمان های قدیم برقراری ارتباط میان افراد، تنها با نزدیکان و همسایگان خودشان بود. افراد برای خرید،تجارت و احوال پرسی ارتباط برقرار می کردند و همچنان نیز به طور گسترده تر به این کار می پردازند.
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
برقراری ارتباط میان افراد عادی، فروشنده و خریدار،شرکت ها و افراد و… می تواند رخ دهد. هر یک از این ها می بایست در تایم و با اصول خود رخ دهد تا به نتیجه مطلوب برسد، این اصول و روش ها که اگر در زمان درستی مورد استفاده قرار گیرند منشور برقراری ارتباط می گویند. در این مقاله از سایت آریامن با تعریف کامل منشور برقراری ارتباط، اصل کلیدی این منشور و نحوه رسم آن را به شما معرفی خواهیم کرد، برای شرکت در دوره های آموزش سخنرانی رشت توسط استاد سجاد قاضی با مدرسه آریامن در ارتباط باشید.
تعریف منشور برقراری ارتباط
به طور کلی همه مردم در روز با نزدیکان و افراد غریبه با ایمیل، پیامک، شبکه های اجتماعی برای رفع نیاز هایشان ارتباط برقرار می کنند. اما برقراری ارتباط حتی با خانواده خود نیز باید با رعایت کامل نکاتی انجام شود، که در یک سند رسمی گفته شده است.
سندی رسمی که در آن اصول کلیدی و زمان مناسب برای برقراری ارتباط در آن معرفی شده است را منشور برقراری ارتباط می گویند. با رعایت کامل این منشور، تعداد و حجم پیام های بیهوده به شدت کاهش می یابد و روز به روز به تماس ها و پیام های موفقیت آمیز افزوده می شود. برقراری ارتباط در عصر ارتباطات به روش های متعدد و مختلفی صورت می گیرد؛ به طور کلی تماس و پیام دو روش سنتی و پراستفاده برقراری ارتباط مجازی هستند. ارتباط کلامی به صورت حضوری و چشم در چشم بهترین روش برای برقراری ارتباط 100 درصد است.
منشور برقراری ارتباط تشکیل شده است از:
- مشخص کردن زمان پاسخ به پیام ها وایمیل ها
- مشخص کردن زمانی که باید از ارسال پیام به همه استفاده کرد
- چگونگی و نحوه برگزاری جلسات
- چینش و انتخاب افرادی که باید در جلسات حاضر شوند
- روش های برقراری ارتباط رو در رو
- مواقع برقراری ارتباط تلفنی یا ویدیویی
و مواردی از این دست که می توانند یک سازمان یا تیم را در راه موفقیت راهنمایی کند. این موارد به خصوص برای تیم های نوپا و نو ظهور بسیار کاربرد دارد، به این تیم ها کمک می کند تا اعضای مهم سازمان ها در برقراری ارتباط موفق تر باشند.
اهمیت های منشور برقراری ارتباط

برقراری ارتباط در این دوره به بسیاری از شرکت ها در موفقیت کمک می کند، اما اگر برقراری ارتباط بی هدف و بدون منظور انجام شود نه تنها به هیچ سودی نمیرسند بلکه موجب ضرر نیز می شود. منشور برقراری ارتباط به افراد در داشتن هدف و برنامه ریزی در برقراری ارتباط کمک می کند. مواردی که در بالا شامل منشور برقراری ارتباط می شدند باعث می شوند تا تعداد پیام های بیهوده کم شود و با تماس های برنامه ریزی شده موفقیت تیم و شرکت را افزایش دهد.
در برقراری ارتباط افرد فرهنگ ها و شیوه هایی مختلفی را پیش می گیرند، برای مثال در برقراری ارتباط بین افراد بالا دست در کشور های اروپایی و آسیایی تفاوت های زیادی وجود دارد. منشور برقراری ارتباط چون در تمامی کشور ها مورد قبول واقع شده است می تواند با احترام به تمامی این فرهنگ ها برقراری ارتباط مفیدی را رقم بزند. در انتقاد ها یا پیشنهاد ها به سازمان ها و دولت ها داشتن دلیل و منطق به کار آمد شدن آن پیشنهاد یا انتقاد کمک می کند. یکی از فاکتور های مهم این منشور داشتن یک دلیل محکمه پسند در برقراری ارتباط، ارائه پیشنهاد و انتقاد است.
همچنین بخوانید: هوش کلامی چیست؟
طراحی و رسم منشور برقراری ارتباط کمک مهمی به افراد در زندگی و کار می کند. نکات مهمی در این منشور وجود دارد که با یادگیری کامل آن ها از معلمان خبره موفقیت های روز افزونی برای شما در پیش دارد.مدرسه آریا من در امر برقراری ارتباط، آموزش سخنرانی رشت و کنترل استرس به شما آموزش های کاربردی خواهد داد جهت کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت شوید.
مزایای منشور برقراری ارتباط
همان طور که بالا از اهمیت های استفاده از منشور برقراری ارتباط گفته شد، می توان این چنین برداشت کرد که این منشور به یک تیم،سازمان یا افراد عادی در موفقیت و انسجام در برقراری ارتباط کمک می کند. این منشور دارای مزایای زیادی است که به چند مورد از آن ها اشاره خواهد شد.
1. صرفه جویی در وقت
2.حذف پیام های بیهوده
3.جلوگیی از تفاوت های فرهنگی
4.تصمیم گیری های سریع تر
5.بازخورد های موثر
6.شناسایی بهترین زمان برای برقراری ارتباط
از چندین و چند مزایای مهم منشور برقراری ارتباط هستند.که تمامی این ها به برقراری ارتباط مفید کمک شایانی می کند.
محدودیت های منشور برقراری ارتباط

تمامی فاکتور های موثری که در بالا گفته شد علاوه بر این که می توانند سود مند باشند نمی توانند نقطه ضعف های این منشور را پوشش دهند. منشور برقراری ارتباط اگز به طور اصولی درست نشده باشد می تواند باعث ایجاد جدایی در گروه شود. نادیده گرفته شدن برخی از روش های برقراری ارتباط، کاهش استفاده از خلاقیت و نو آوری در کار و یا ایجاد تفرقه میان اعضای یک تیم از محدودیت های چشم گیر منشور برقراری ارتباط هستند. برای کاهش این نوع محدودیت ها باید برای طراحی منشور برقراری ارتباط، زمان زیادی صرف شود تا این سند اصولی طراحی شده به افراد در برقراری ارتباط کمک کند.
سخن پایانی
در پایان فهمیدیم که این سند می تواند سود و ضرر های زیادی برای یک تیم داشته باشد، که تمامی این ها به رعایت اصول درست طراحی منشور برقراری ارتباط بر می گردد. برای برقراری ارتباط موثر و مفید باید سند مهمی به ما یاری دهد که این سند را در بالا به طور کمل معرفی کردیم؛ نا گفته نماند که در طراحی منشور برقراری ارتباط، نکات ریز مهمی است که اگر به درستی رعایت شوند سندی کامل و جامع به افراد در برقراری ارتباط کمک می کند. یادگیری برقراری ارتباط در میان جمع کار آسانی نیست. مدرسه آریامن یکی از مدارس پیشرفته در حوزه آموزش سخنرانی رشت این آموزش و بسیاری از آموزش های دیگر را به شما خواهد داد. برای ثبت نام و گرفتن مشاوره با مسئولان ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید