تقویت هوش کلامی

به منظور یادگیری هر توانایی شما باید با پیش نیاز های آن آشنا شده و آن ها را از پایه قوی کنید. در زمینه فن بیان اطلاعات عمومی بالا، توانایی جمله سازی، آنایی با تلفظ درست کلمات و .. از مهم ترین و اساسی ترین بخش ها هستند. اما بسیاری از مشکلات یادگیری این ویژگی در افراد به عدم تقویت هوش کلامی باز می گردد. این قابلیت به شخص این قدرت را می دهد که با برای تمامی موضوعات کلمات مرتبط گرد آوری کند و در سخنرانی از آن ها استفاده کند.
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
هوش کلامی به معنی است که شخص با شنیدن موضوع بتواند از بانک کلمات ذهن خود ارتباطی میان آن دو بیابد و از آن ها در سخنرانی خود استفاده کند. درست تلفظ کردن ، توانایی بازگو کردن و حتی هجی کردن از دیگر تعاریف هوش کلامی هستند. در این مقاله از سایت آریامن از مدارس علی ارتباطات و برگزار کننده دوره های فن بیان رشت با بررسی جامع این موضوع تمریناتی را برای تقویت معرفی خواهیم کرد.
برای تقویت هوش کلامی چه باید کرد ؟
در راستای تقویت هوش کلامی تمرینات متعددی وجود دارد که می توان آن ها را در زمانی اندک انجام داد و پیشرفت محسوس آن را به چشم دید. بازی با کلمات، حل جدول ها، مرتب کردن کلمات در هم ریخته، هجی کردن و حتی جمله سازی از این دست تکنیک ها هستند. تمامی افراد اززمانی که لب به سخن باز می کنند به نوعی مقدار ضعیفی از این توانایی را در خود دارند، با گذشت زمان در مدارس و دانشگاه ها این قابلیت ترقی پیدا می کند اما اگر شخصی قصد دارد آن را به حد اعلا خود برساند نیاز دارد تا آموزش هایی را در این زمینه ببیند.

بازی های اثر گذار برای تقویت هوش کلامی
- تکرار و تمرین واژه های زبان گیر :
زبان ما به کلمات ناشناخته واکنش نشان می دهد و ممکن است از بیان آن ها عاجز باشیم به همین منظور یکی از تمرینات تقویقت هوش کلامی بیان جملاتی است که در واج ها شباهت های بسیاری به یک دیگر دارند. برخی از این کلمه ها بسیار حساس بوده و چنانچه که نادرست تلفظ شوند ممکن است در مفهوم و منظور شخص از بیان آن جمله تغییر ایجاد کنند. برای جلوگیری از این اتفاق نیاز است تا با انجام این نوع فعالیت ها دهانمان را به بیان آن ها عادت بدهیم.
- پیوستگی کلمات :
برای تقویت هوش کلامی انجام بازی پیوستگی یا زنجیرهای کلمات نیز توصیه می شود . این بازی را باید روزی حداقل یک بار انجام دهید ، برای اولین بار امکان دارد برایتان آسان نباشد ، به دلیل اینکه واژه های زیادی را باید در ذهن خودتان مشخص کنید این بازی باید اینگونه آغاز شود : که با یک لغت شروع کرده و دومی باید از دو حرف پایانی اولی آغاز شود ، و سومی هم از دو حرف پایانی کلمه قبلی خود و به همین روال این کار ادامه پیدا می کند ، تا زمان یک دقیقه تمام شود . هرچه قدر تکرار و تمرین کنید لغت های زیادی در یک دقیقه به یاد می آورید.
همچنین بخوانید: هوش کلامی چیست؟
- گزارشگری :
دلنشین ترین بازی برای تقویت هوش کلامی گزارشگری می باشد . گزارش یک بازی بسیار هیجان آور است . برای تمرین این بازی می توانید مسابقه فوتبال یا حیات وحش را پخش و صدای گوینده را کم کنید طوری که صدای آن را اصلاً نشنوید ، خودتان به جای آن حرف بزنید ، این کار را با هیجان انجام دهید. همانند گزارشگرهای فوتبالدر صورت تپق زدن ناراحت نشوید و این کار را دوباره تکرار کنید تا حرفه ای شوید.
- داستان گویی :
برای شروع این بازی به صورت سه یا چهار نفری دور هم بنشینید و نفر اول داستانی را از خود شروع و به صورت نیمه به نفر دومی واگذار کند و این کار را به صورت دایره ای انجام بدهید . این بازی در تقویت هوش کلامی بسیار عالی است . می توان این بازی را برای اینکه کودکان خلاق و مبتکری داشته باشید هم با آنها انجام دهید .
- جدول کلمات متقاطع :
برای این بازی می توان از جدول روزنامه ها یا مجله ها استفاده کرد. تلاش کرده تا آن را تکمیل کنید در صورت نفهمیدن برخی از سوالات می توانید از اینترنت کمک بگیرید. و یا حتی می توانید نرم افزار های مربوط به آن را در گوشی های هوشمند خود نصب کرده و دیگر نیازی به خرید جدول روزنامه ها ندارید .
استفاده و انجام ادن تمامی این بازی ها برای تقویت هوش کلامی بسیار مفید. اما اگر نکات کلیدی موجود در هر تکنیک را به درستی فرا نگرفته باشید ممکن است به پیشرفت این یژگی لطمه وارد کنید. مدرسه عالی ارتباطات آریامن با برگزاری دوره های آموزش فن بیان رشت، آموزش سخنرانی و تربیت مدرس برای بستری را برای یادگیری این تمرینات ففراهم کرده است. برای دریافت مشاوره و اطلاع از دیگر دوره ها به قسمت پشتیبانی سایت مراجعه فرمایید.

- تند گویی :
در این بازی یک مبحثی را برگزینید و در مورد آن تند حرف بزنید . درباره محتوایی که قصد دارید سخن می بگویید نباید در موردش فکر کنید و هر چیزی که به ذهنتان میآید را یکی یکی شرح دهید . در آغاز بازی سعی کنید زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ای ، این کار را انجام دهید و در دورههای بعد زمان بازی را افزایش دهید .
- مشاعره کردن :
اگر شعر خواندن را دوست دارید ، می توانید با اطرافیانتان مشاعره کنید ، به طوری که اولی شعر را می خواند و با حرف آخر کلمه نفر اول ، دومی باید با آن واج آغاز کند خود این کار تا زمانی که شخص شرکت کننده دیگر شعری بلد نباشد یا از یادش رفته باشد ادامه پیدا می کند . این تکنیک برای تقویت هوش کلامی بهترین روش است به شما انگیزه می دهد تا مطالب زیادی را بخوانید و یاد بگیرید .
- پانتومیم :
لال بازی یا پانتومیم هم یکی از بازی های موثر در تقویت هوش کلامی است . به طوری که شخصی کلمه را انتخاب و در مورد آن با انجام دادن حرکات مربوط سعی میکند که به طرف مقابل خود بفهماند در مورد چه جمله ای دارد اجرا میکند .
جمع بندی
برای تقویت هوش کلامی خود تلاش کنید . چراکه اگر شخصی این قابلیت را در خود تقویت کند می تواند از فن بیان مناسبی برخوردار شود. تکنیک ها و بازی های متعددی را برای پیشرفت این ویژگی در بالا بیان کردیم. بالا بردن اصلاعات عمومی، خواندن تاب های مختلف، نوشتن داتان و حتی خاطرات از دیگر تمرینات برای پیشرفت کردن در این موضوع هستند.
مدرسه عالی ارتباطات آریامن از برگزار کنندگان دوره های تربیت مدرس، فن بیان رشت، آموزش سخنرانی و … با داشتن اساتیدی مجرب در امر آموزش تکنیک های برقراری ارتباط تمامی این نکات را با بهترین متد روز دنیا به شما یاد می دهد. برای اطلاع از دیگر خدمات این مجموعه به سایت موسسه مراجعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید