نکاتی درباره انتخاب متن سخنرانی

در تاثیر گذاری مطلوب یک مذاکره فاکتور های زیادی اعم از فن بیان منسب، استفاده از لحن های مختلف، هوش کلامی بالا، کنترل استرس و … شریک هستند اما تمامی این عوامل در صورت ضعیف بودن متن سخنرانی هیچ تاثیر مثبتی نخواهند داشت. در نتیجه کسی می تواند یک گفت و گو موفق داشته باشد که نکات ریز موجود برای نوشتن جمله ها را رعایت کند.
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
در نوشتن یک متن سخنرانی به نکات ریز و کلیدی زیادی باید توجه کرد چرا که تمامی عوامل دیگر در یک گفت و گو خوب بهاین فاکتور وابسته هستن. در این مقاله از سایت آریامن یکی از بزرگترین موسسه های برگزاری دوره های فن بیان رشت به معرفی تمامی این اصول و قئاعد می پردازیم و تکنیک ها و تمرینات موثر برای تقویت جمله بندی را بازگو خواهیم کرد.
تاثیرات کیفیت بالای متن سخنرانی
اگر یک سخنران موفق و حرفه ای باید توانایی نوشتن یک من سخنرانی با کیفیت مطلوب را داشته باشد تا بتواند در کار آن با استفاده از فن بیان و دیگر عوامل یک گفت و گو تاثیر گذار را شکل دهد. اگر فرد این قابلیت را داشته باشد می تواند برای تمامی موقعیت های گفت و گو خود آماده باشد.
یکی از فاکتور هایی که متن سخنرانی بر آن تاثیر مستقیم خواهد گذاشت کنترل استرس است. برای یک سخنران هیچ چیز بد تر از این نیست که در حین گفت و گوی خود دچار اضطراب بشود و نتواند بر آن حس غلبه کند. پیش گیری از این اتفاق بسیار آسان است اگر شخص قبل از صحبت کردن و به روی استیج رفتن کمی جمله ها را تمرین کند و بعضی ها را حتی حفظ کند می توان تا حدی بر این احساس درونی غلبه کند.

یک متن سخنرانی مطلوب بر روی فاکتور های زیادی تاثیر گذار است یکی از این عوامل خسته نشدن مخاطب است. شاید در ظاهر ارتباطی میان این دو نباشد اما اگر فرد از جملاتی جذاب در حین صحبت کردن استفاده نکند ممکن است ذهن شخص دچار یک نواختی بشود و یک احساس کسالت به او دست بدهد. پس گوینده باید نوعی نوشته خود را تنظیم کند که در هر لحظه یک سورپرایز برای شنونده داشته باشد.
چگونه یک متن سخنرانی با کیفیت بنویسیم؟؟
روش های زیادی وجود دارد تا نویسنده بتواند متن سخنرانی را بنویسد که هم برای شنوده مطلوب باشد و هم برای خود او که می خواه آن را به زبان بیاورد. پس باید بسته به موضوع، با بررسی تکنیک های مختلف نوشتن بهترین گزینه را انتخاب کند.برای نوشتن یک متن سخنرانی بهتر است پله پله عمل کنیم و این کار را با صبر و حوصله بالایی انجام دهیم. با این کار گوینده می تواند دقت خود را بالا ببرد. افراد می توانند این کار را در 5 مرحله انجام بدهند.
یکی از بهترین روش ها برای یادگیری اصولی مراحل نوشتن یک متن سخنرانی شرکت در کلاس های مختلف است. مدرسه عالی ارتباطات آریامن از برگزار کنندگان دوره های فن بیان رشت با در دست داشتن اساتیدی خبره در آموزش تکنیک های برقراری ارتباط خدمات ارزشمدی را ارئه می دهند. برای اطلاع بیشتر از دوره ها به قسمت پشتیبانی سایت مراجعه فرمایید.
مرحله اول: شنودگان را بررسی کنید
در تمام زمان گفت و گو شم با تنها کسانی که در ارتباط هستید و قصد دارید آن ها را تحت تاثیر بگذارید مخاطبان هستند. پس نویسنده باید قبل از هر چیزی بفهمد که قرار است برای چه کسانی صحبت کند. آن ها در چه رنج سنی هستند؟ سطح علمی آن ها چقدر است؟ این سوالات کلیدی در نوشتن متن سخنرانی می توانند به سخنران کمک کنند.
این مرحله به نوشتن یک متن سخنرانی کمک شایانی می کند. چرا که زمانی که نویسنده قصد جمله سازی دارد بسته به آن مخاطب کلمات را بر می گزیند و از آن ها استفاده می کند تا شنونده درک بهتری از جملات پیدا کند و مفهوم را کامل بفهمد.
همچنین بخوانید: هوش کلامی چیست؟

مرحله دوم: تعیین موضوع سخنرانی
برای یک گفت و گو موفق لازم است تا سخنران به ن چه قصد دارد درباره آن صحبت کند آگاه باشد. به همین منظور باید یک موضوع ناسب را در قدم دوم برای متن سخنرانی انتخاب کنیم. برای انجام این مرحله لازم است دوباره به قسمت اول بازگردیم و با بررسی کامل مخاطبان این کار را بکنیم.
انتخاب موضوع برای متن سخنرانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که مخاطب وقتی آن را می خواند ذهنش را برای شنیدن جمله هایی درباره آن آماده می کند پس بهتر است از گزینه های موجود مرتبط ترین را برگزینیم.
مرحله سوم: کسب اطلاعات درباره موضوع مورد نظر
حال پس از شناخت مخاطب و انتخاب یک موضوع مناسب برای متن سخنرانی وقت آن رسیده است که درباره آن چه که می خواهیم صحبت کنیم اطلاعات کافی داشته باشیم. انجام این کر به سخنران این اطمینان را می دهد که در هر موقعیت کم نیاورد و هر لحظه مطالب تازه و مرتیط در ذهن خود آمده داشته باشد.
مرحله چهارم: نوشتن متن سخنرانی
تمامی 3 مرحله قبلی تنها و تنها آماد سازی بودند برای نوشتن متن سخنرانی. پس بعد از انجام این قسمت ها وقت آن رسیده است که شما قلم و کاغذ را برداشته و به سراغ جمله سازی بروید. در این حین شما باید از نکات و اطلاعاتی که از قبل به دست آورده اید به درستی استفاده کنید تا جملات تاثیر گذاری مطلوب را داشته باشد.
مرحله پنجم: آمادگی برای ارائه
در مرحله آخر قرار است نتیجه تمامی قسمت های قبل را ببینید. در این بخش شما باید متن سخنرانی که آمده کرده اید را با لحن های مختلف، فن بیان مناسب و … تمرین کنید تا ایرادات خود را برای اجرای واقعی برطرف سازید. انجام این کار در کنترل استرس، جلوگیری از بروز اشتباهات تلفضی، تپق زدن و … در حین ارائه تاثیر گذار است.

کلام پایانی
یادگیری تمامی این مراحل برای نوشتن یک متن سخنرانی لازم است چرا که هر کدام از این اصول در موفقیت ارائه تاثیر گذار هستند. نکات متعدد زیادی وجود دارد که فراگیری آن ها می تواند مکمل این بخش ها باشد. پس بهتر است تا با شرکت در دوره های آموزشی آن ها را اصولی و درست درک کنیم.
مدرسه عالی ارتباطات آریامن یکی از بزرگترین موسسه های برگزار کننده دوره های فن بیان رشت با در دست داشتن اساتیدی خبره و متخصص در حوزه ارتباطات تمامی نکات مهم برای یک ارائه موفق را آموزش خواهد داد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارتباط با مشاوران به سایت این مجموعه مراجعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید